Donderdag 27 april *Koningsdag* ochtendprogramma

08.00 uur Vlag in top

Iedereen wordt verzocht de vlag te hijsen of uit te steken om Gendt een feestelijke aanblik te geven.

09.15 uur Bijeenkomst kinderen en uitreiking ballonnen

Alle kinderen worden op het Julianaplein verwacht om de ballonnen in ontvangst te nemen voor de ballonnenwedstrijd. Het startsein hiervoor zal worden gegeven tijdens de aubade. Er zijn weer enkele leuke prijsjes beschikbaar voor de verst komende ballonnen. De eventueel retour ontvangen kaartjes dienen vóór 1 juni a.s. ingeleverd te worden bij Lenie Hendriks of Jan Nuijen.

09.45 uur Optocht met versierde voertuigen

Alle kinderen worden op het Julianaplein opgehaald door de muziekkorpsen van St.Caecilia en St.Sebastianus om in optocht te vertrekken naar de aubade bij het voormalig gemeentehuis. Alle kinderen die meedoen met een versierd voertuig (fiets, step, kar, enz.) ontvangen een traktatie. Voor de mooiste versierde voertuigen zal een speciale jury bepalen wie er een prijsje in ontvangst mag nemen bij de aubade.

10.00 uur Aubade

Op het bordes van “Villa Ganita” zullen de muziekkorpsen van St.Caecilia en St.Sebastianus een muzikale hulde brengen en zal het vaandel worden gezwaaid. Ook de jeugdfanfare van St.Sebastianus  zal weer voor u optreden. Tijdens de aubade zal een der gemeentebestuurders ons toespreken en het sein geven voor het oplaten van de ballonnen. Tevens zullen dan de prijswinnaars bekend worden gemaakt van de mooist versierde voertuigen.
Traditioneel worden alle mensen met een Koninklijke Onderscheiding verzocht bij deze aubade aanwezig te zijn. Na afloop worden alle gedecoreerden en genodigden verwacht in zaal “De Klok” om een toost uit te brengen op onze Vorst. Zoals ieder jaar zal gemengd koor “Jubilate” weer voor een sfeervolle en gepaste stemming zorgen.

11.00 uur       Diverse Kinderactiviteiten

Direct na de aubade worden de kinderen door de muziekkorpsen meegenomen en naar het Julianaplein gebracht. De commissie kinderactiviteiten presenteerteen geheelnieuwe opzet van de Koningsspelen en hopen hiermee de kinderspelen weer aantrekkelijk te maken.
Er zal voor de kinderen onder meer een Fancy Fair worden georganiseerd waarbij allerlei leuke prijsjes zijn te winnen. De kinderspelen zijn geopend van 11.00 tot 16.00 uur en zullen plaats vinden nabij het muziekplein voor volwassenen, waardoor enig toezicht op de eigen kinderen gewaarborgd is.
Ook staat er een ideeën bus waar kinderen of de ouders kunnen aangeven wat ze leuk vinden bij de spelen of wat ze graag willen zien, zodat daar komende jaren aandacht aan kan worden besteed en er een gevarieerd programma zal ontstaan. Houdt ook onze website en de facebookpagina in de gaten
Wilt u een helpende hand bieden bij de begeleiding van de kinderen, neem dan even contact op met Lenie Hendriks of Astrid van Loy.

Er zijn dringend meer mensen nodig!

ER VALT ALTIJD WEER VEEL TE ZIEN, TE HOREN EN TE GENIETEN IN GENDT

Copyright © 2015. All Rights Reserved.